VII.Kruche babeczki z budyniem i owocami
Dziś proponuję przepyszne babeczki, które są proste w wykonaniu a jednocześnie fantastycznie smakują!
Produkty na kruche ciasto:
- 4 szklanki mąki
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- kostka margaryny
- 1 jajko+żółtko
- 3/4 szklanki cukru
- łyżka cukru wanilinowego
Etapy przygotowania:
- Jajka zmiksuj z cukrem i cukrem wanilinowym na puszystą masę
- Mąkę przesiej na stolnicę, dodaj proszek do pieczenia
- Posiekaj margarynę z mąką, dodając również masy z jajek i cukru
- Wyrób i rozwałkuj ciasto
- Wylepiaj ciastem foremki na babeczki.(Polecam teflonową formę na muffiny, sama takiej używam ;) Możesz także dla ułatwienia wyciąć kółka z ciasta i nimi wylepiać formę
- Piecz babeczki ok 20-25 min. w piekarniku nagrzanym do 180°C
- Gotowe babeczki wypełnij budyniem (ja użyłam śmietankowego) i udekoruj owocami :)
są pyszne! :)
Świetne!
OdpowiedzUsuń