XXXVII.Aksamitny mus jabłkowy
Za oknem już zimniej niż cieplej niestety...
Niedawno siedząc w domu myślałam już trochę o zbliżającym się roku szkolnym i jesieni, która przychodzi do nas WIELKIMI krokami. Jedynym tego plusem, oprócz kolorowych liści i beretów na głowach dziewczyn jest duuuużo jabłek :)
To one właśnie najbardziej kojarzą mi się z tą porą roku.
Szarlotki na ciepło, musy, przeciery i kompoty, a to wszystko baardzo mocno jabłkowe. Najlepiej z dodatkiem aromatycznych przypraw np. cynamonu :)
Moja propozycja na dzisiejszy wieczór jest prosta i szybka, ale ryż z jogurtem i tym musem zapadnie Wam w pamięci na długo :)
Produkty:
- 1 kg jabłek
- łyżka masła
- cynamon
- cukier puder
- 1/4 szklanki wody
Cukier puder i cynamon według smaku :)
Etapy przygotowania:
- Jabłka obierz, powycinaj gniazda i pokrój na drobną kostkę
- Do rondelka nalej wody i chwilę zagrzej, dodaj jabłka i gotuj na wolnym ogniu do całkowitego zmięknięcia
- W międzyczasie dodaj cukier puder, łyżkę masła i cynamon
- Na koniec zblenduj wszystko na zupełnie gładki mus
Smacznego!
Idealny na gofryyy:)
OdpowiedzUsuńDzień dobry, jestem zainteresowana współpracą z Państwa blogiem, proszę o kontakt:) wspolpraca@armadeo.pl
OdpowiedzUsuń